Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Áfa bevallás aam közösségi szolg.nyújtó e.v.-nél


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2021-02-25 13:26:06

Kedves Attila !
A következő a kérdésem: aam e.váll. EU-ba szolgáltat: e.v.- nél a bevétele tekintetében az áfa bevallásnál 45 napos szabályt alkalmazzuk.
Ebben az esetben az. e.v által kiállított számla telj. idejére eső hónapra kell a bevallásokat ( ÁFA, A60) benyújtani vagy arra a hónapra, amikor a tényleges bevétele keletkezik ?
pl. szla telj. január 25., szla összege viszont februárban érkezik meg. Január vagy február hónapra vonatkozóan kell beadni a bevallásokat ?
Köszönöm a segítségét.
Üdv. P. Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-26 04:51:43

Kedves Edit,
Mivel jelen esetben nem keletkezik fizetendő adó az ev-nél és a 61.§-ban a fizetendő adó megállapítására szóló halasztási lehetőség szerepel, ezért ez számunkra irreleváns. Az ügyletet a teljesítés hónapjában kell a 65-ös bevallás tájékoztató részében szepeltetni, jelen esetben januárban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra