Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

ÁFA bevallás M-es lap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DOBOSI 2020-10-27 15:07:50

Szeptemberi könyvelésd kapcsán egy tételt hibásan könyveltem, brutto 50 000 Ft helyett brutto 5 000 Ft-ot, és sajnos nem vettem észre a hibát, mert átutalásos számlaként csak októberben volt a fizetési hat.idő. A lényeg, hogy az ÁFA bevallás M lapjára 5 000 Ft-al került fel a számla. A bevallást feldolgozták, hibaüzenet nem érkezett. A számla kiegyenlitése kapcsán derült ki a hibám. Kérdésem, tudna nekem segíteni valaki abban, hogy az októberi ÁFA bevallásban ezt hogyan kell javítani? Elegendő-e csak a különbözet felvezetése? Vagy a 02-K lapon kell szerepeltetnem, bár szerintem ez nem számla korrekció, nincs is korrekciós számla, ez a könyvelő hibájának a korrekciója. Köszönöm ha valaki útba tudna igazitani. Dobosi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-28 11:06:33

Kedves Dobosi,
A hiba a szeptember havi bevallás önellenőrzésével javítható, ha mind az érdemi rész, mind az M-es lap hibás. Ha csak az M-es lap hibás, akkor csak helyesbítés (H) lesz, de szintén a szeptember havi bevallást kell javítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra