Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

ÁFA értékhatár átlépés után sztornó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2019-12-04 15:25:18

Kedves Attila,

Alanyi mentes átlépte a 12 milliós értékhatárt, kiállította első számláját ÁFÁ-san. Most kiderült, hogy korábbi alanyi mentes számláiból többet sztornóznia kell, mert rossz cégre lettek kiállítva (egyik ügyfelének 2 cége van és mindegyikre külön kellett volna számlázni). Majd a sztornó után újra ki kell állítani a számlákat a jó cégre. Ezek az új számlák már ÁFÁ-val lesznek kiállítva vagy ugyanúgy mentesen, mint az eredetiek? Ha esetleg mentesen, akkor a régi (1-es) adószámot kell rajtuk feltüntetni? A teljesítési dátumuk ugyanaz lesz, mint az eredeti számláknak?

köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-04 15:50:36

Kedves Ceasar,
Mivel a számlákon szereplő áfa teljesítési időpontok nem változnak a helyesbítés során, így változatlanul adómentesek lesznek. Elméletileg már a "2"-es adószámát kellene használnia, de a magyarázkodás elkerülése érdekében én még az "1"-es adószámot használnám, feltéve, ha erre még egyáltalán lehetősége van (ha szoftverrel számláz, akkor vélhetően erre nem lesz lehetősége).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra