Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Áfa kilépés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2019-11-08 14:11:14

Kedves Attila!

Van egy egyéni vállalkozó aki 2019 es időszakra kiállít egy 2019-es teljesítésű számlát, de majd csak 2020-ban fogják neki kifizetni, az egyéni vállalkozókat érintő 45 nap viszont nem fog letelni, tehát mindenképpen a 2020-es év bevételének fog számítani. Viszont Ő 2020-tól szeretett volna kilépni az áfa hatálya alól. Jól gondolom, hogy ez ebben az esetben nem lehetséges, vagyis a 2020-as évet még áfásan kell végigvinnie?

Köszönettel: Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-08 16:00:45

Kedves Erika,
Ettől még nyugodtan kiléphet az áfa körből. Ugyanis a halasztás nem a teljesítés időpontjára vonatkozik, hanem az adó bevallására. Mivel a teljesítés időpontja áfa-s időszakra esik, így jogszerűen állítja ki áfa felszámításával a számláját. Másrészről pedig az áfa körből való kilépése megszakítja a halasztás lehetőségét is, azaz az áfa az utolsó időszaki bevallásában szerepeltetendő fizetendő adóként (Áfa tv. 61.§ (4)).
papattila

Szakértői hozzászólás

abarmax 2019-11-11 15:20:11

Köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra