Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Áfa megfizetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

SZIMPET-BAU KFT. 2020-10-20 17:20:48

Tisztelt önadozó.hu . Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy volt egy cég akinek dolgoztam az idén amikor megbeszéltük az árakat azt mondták, hogy fados de kiderült, hogy nem az na már most ugye eddig 4 számlát kiállítottam augusztustól szeptemberig amit ki is fizettek nem nézvén, hogy a számla áfa nélküli. Ugye most áfa bevallás előtt hivtak hogy nem jó a számla mert nem áfás! De most ahoz hogy jó legyen sztornozni kellene a számlát ők azt szeretnék , hogy én a mostmár nettó számának minősülő számlámat ugy álitsam ki, hogy az bruttós legyen ! Na már most akkor nekem több mint 1,2 millió Ft áfát kellene megfizetni. Én úgy akarom, hogy a számlák mostani értéke +áfa val! Nincs benne a szerződésben hogy áfás volt a munka! Ha kitöltöm a számlát + áfával akkor nekik kötelesség az áfa tartalmát nekem azonnal kifizetni? Illetve meddig csúszhatok az áfa befizetésével? A választ előre is köszönöm szépen tisztelettel Szima Péter SZIMPET-BAU KFT.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-21 20:46:52

Kedves Péter,
Látható, hogy (minimum) két szarvashibát ejtettél: az egyik, hogy a szerződésben nem tértetek ki az áfa kérdésére, a másik, hogy írásos fad-os nyilatkozat nélkül számláztál áfa nélkül (ha lenne nyilatkozatod, nagyobb biztonsággal lehetne védeni a te álláspontodat, miszerint a helyes számlázás +áfa-val jogos). A számlákat mindentől függetlenül késedelem nélkül helyesbíteni kell, mivel azok jelenleg ellentétesek az Áfa tv. rendelkezéseivel. Hogy +áfa vagy bruttó, ezt nektek kell leboxolnotok, vélhetően ügyvédek segítségével.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra