Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

ÁFA - számlák lejelentése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Tuzi1903 2020-01-24 06:48:11

Tisztelt Szakértő!

Jelenleg az áfa bevallásban a 100.000 Ft áfatartalommal rendelkező számlákat kell lejelentenem, amit befogadtam, illetve a számlázó rendszeremből automatikusan megy az adat a kimenő számlákról a NAV-nak.
Ez utóbbival nincs is gond, mert ez a jogszabályváltozásnál, ha már nem lesz 100000 Ft-os értékhatár, akkor is menni fog. Az lenne a kérdésem, hogy az áfabevallásban pedig majd az összes befogadott számlát, aminek áfatartalma van (vagy azt is, ami áfamentes????) le kell jelentenem a NAV felé?

Köszönettel:
Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-25 15:39:13

Kedves Szilvia,
Igen, a jelenlegi formájában elfogadott jogszabály szerint július 1-jétől minden olyan számláról adatszolgáltatni szükséges az áfa bevallásban, mely alapján (akár részben is) levonási jogot gyakorolnak.
papattila

Szakértői hozzászólás

Tuzi1903 2020-01-27 14:45:26

Tisztelt Szakértő!

Köszönöm a tájékoztatást.

Ezek szerint a számlakibocsátókról a számlázó programokkal leveszik a terhet, mert az jelent majd mindent, a számlabefogadókra meg óriási adminisztrációs terhet rónak ezzel.

Üdvözlettel.
Szilvia

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra