Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Áfamentes számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2022-12-03 10:40:02

Kedves Papati! Kérem szépen erősítsen, vagy cáfoljon. Még mindíg úgy tudom, hogy az egyéni vállalkozó ez éppen egy átalányadózó, (éves) áfa alanyi adó mentessége 12 millió forint (áfa nélkül!!!!!!!), mert egy vállalkozó kiállított áfa nélküli számlát (ez már meghaladta a 12 millió forintot) és azt állítja, hogy áfa nélkül ezt szabad. Nem találok olyan kivételt ami ezt engedné. Kérem segítsen, köszönettel Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-12-04 16:38:06

Kedves Gabi,
Osztom a véleményét, az alanyi mentesség éves keretösszege 12 millió forint. Amelyik számlával meghaladja ezt az összeget, arra már áfa-t kell felszámítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2022-12-06 16:30:27

Kedves Papati!
A kivételek közé tartozik-e, ha EU-s országba számlázott még az év elején. Az az összeg nem számít bele a 12 M ft-ba, legalábbis ezt találtam az áfa tv.188.§.1.bek, valamint 2.§.a.pontjában.
Köszönöm Gabi

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-12-06 18:52:46

Ha terméket számlázott, akkor az beleszámít. Ha olyan szolgáltatást, amelynek a teljesítési helye külföld, akkor nem számít bele.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2022-12-07 15:23:04

Köszönöm megnyugtatott
Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra