Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Áfás KATA ev.nyilvántartás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2020-02-19 11:03:51

Kedves Attila !
Áfás KATA egyéni vállalkozónak milyen alapnyilvántartást kell vezetnie ? Elegendő a KATA törvény szerinti bevételi nyilvántartás ? Tekintettel arra, hogy áfa szempontjából csakis kizárólag csak az áfával érintett költségeket ( számlákat ) könyveli ( akár egy excell táblázatban ) . Ez így elegendő -e , vagy mint áfás egyéni vállalkozó ( hiába KATA-zik ) számára a kötelező alapnyilvántartás a pénztárkönyv lenne ???
Köszönettel várom mielőbbi válaszát !
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-19 18:40:04

Kedves Andrea,
Az anyagi jogszabály csak a bevételi nyilvántartás vezetését írja elő. Ugyanakkor mivel áfa-s és maga az Áfa tv. nem tartalmaz ezzel kapcsolatos rendelkezést, így alkalmazandó az Art.77.§-ában előírt általános szabály, de ennek pont megfelel egy excel táblázat is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra