Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Aktiválás helyesbítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

artim.david 2020-09-15 11:18:02

Tisztelt Szakértő!
Kérem segítsen abban, hogyan lehet könyvelésben helyretenni az előző évben téves összeggel aktivált tárgyi eszközt? Nagyobb összeggel került az eszközök közé, a saját rezsis rész nem jól lett kiszámolva.
Köszönettel
Péterné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-16 05:08:45

Kedves Péterné,
Számviteli önellenőrzést kell végrehajtani (vélhetően olyan évről van szó, amit már beszámolóval lezártak). Minősíteni kell a hibát, illetve annak hatásait. Ha jelentős, akkor 3 oszlopos beszámoló lesz a következő, ha nem, akkor a tárgy évi beszámoló adatai közt számolandó el. Ha érinti a hipa bevallást, akkor azt is önellenőrizni kell. Ha nem teljesülnek a Tao tv. 8.§ (8)-nek feltételei, akkor az adott év 29-es bevallását is helyesbíteniük szükséges. Vélhetően szükség lesz az aktiválás hónapjának áfa bevallásának önellenőrzésére is. Túl részletesen azért nem beszélnék a témáról, mert az ez évi mérlegképes képzésnek ez a fő számviteli témája.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra