Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Alanyi adómentesség határa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2019-12-13 15:08:18

Tisztelt Szerkesztőség, Alanyi adómentes katás cég jóváírt bevétele(12500 e M Ft )vonatkozásában 2019-ben túllépte az alanyi mentesség határát, de a 2019-ben kapott bevételek egy része (850 e ,-Ft) 2018-as teljesítésű (áfa tv és ptk szerint is) , így ezen bevételek figyelembe vételével már nem lépi túl az alanyi mentességre jogosító értékhatárt (11 650 e Ft . Kérdésem, hogy helyesen jártunk el, ha ily módon alanyi mentesen állította ki a cég a 2019-.es számláit. Köszönöm a válaszukat, Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-13 19:03:32

Kedves Eszter,
Igen, helyesen járnak el. Ugyanis az alanyi adómentesség határát az áfa tv. szerinti teljesítési időpontoknak megfelelően kell figyelembe venni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra