Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Alanyi mentes Egyesület


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kvittel 2022-11-17 12:41:13

Tisztelt Önadózó!
Adott egy alanyi mentes Egyesület, akik külföldi tanulmány útra küldtek ki tagokat. A szállás, autóbérlés, éttermi számlákon nem tüntették fel a szolgáltatás igénybevevője közösségi adószámát, csak a "magyar adószámát". Felszámították a kinti adót. Kérdésem, hogy az Áfa bevallásba be kell-e állítani ezeket a számlákat és meg kell-e fizetniük az Áfát ( ha igen, brutto vagy netto összeg után) vagy vissza tudja-e igényelni a kinti Áfát? Van olyan éttermi számla, amin a kiállító adószáma hiányzik, de felszámította az adót. Ezzel mit lehet kezdeni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-17 16:29:36

Az említett szolgáltatások mind külföldön adóznak, különös szabály alapján. Következésképp érdektelen, hogy nem szerepelnek rajtuk közösségi adószámok. Nincs velük teendő a magyar áfa bevallásban. Az alanyi mentesség miatt nincs lehetőség ELEKAFA-n visszaigényelni a kinti forgalmi adót.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra