Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Alanyi mentes KATÁS egyéni vállalkozó közösségi szolgáltatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2019-11-12 19:06:53

Kedves Pap Attila!

Van egy alanyi mentes KATÁS egyéni vállalkozó hangtechnikus. A héten Romániába kivisznek egy magyarországi színházi előadást, amelynek ő a hangtechnikusa. Erről az előadáson végzett munkájáról kellene számlát adnia Román megrendelő részére. Azt szeretném kérdezni hogy írhat alanyi adómentes számlát ha a technikusnak és a megrendelőnek sincs közösségi adószáma? És kell áfa bevallást benyújtani?

Köszönöm.

üdv.,
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-13 05:45:40

Kedves Taxman,
A hangtechnikusi szolgáltatás teljesítési helyére a főszabály (37.§ (1)) előírása vonatkozik, azaz a teljesítési hely Románia lesz. Az egyéni vállalkozó a számláját az Áfa tv. területi hatályán kívüliségre (és nem az alanyi adómentességére) állítja ki adómentesen, de a számlán szerepelnie kell a felek közösségi adószámának. Áfa bevallást kell benyújtania az érintett hónapban és adatszolgáltatnia A60-ason.
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2019-11-14 14:20:53

Kedves Pap Attila!

Köszönöm szépen.

Üdv.,
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra