Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Alanyi mentesből áfás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2021-02-22 15:07:13

Tisztelt Szakértő!

Kérem szíves segítségét az alábbi kérdés megválaszolásában:

Cégvásárlás történt és most derült ki, hogy a megvásárolt cég alanyi mentes. Az új tulajdonos építőipari tevékenységre használná a céget, így az áfát elbukja, ha nem tudjuk átjelenteni áfa körbe. Én úgy tudom, hogy alanyi mentes státuszból két féle képpen lehet áfa körbe kerülni: értékhatár túllépéssel (itt ez most nem lesz, mivel idén még csak költségszámlák lesznek), illetve a decemberi nyilatkozattal, hogy következő évtől áfa körbe szeretne tartozni. Esetleg van más lehetőség, hogy még idén, most átkerülhessen áfa körbe? Esetleg a tulajdonosváltás segíthet? Az új tulajdonos egyébként cég lett, nem magánszemély.
Válaszát előre is köszönöm
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-22 18:38:56

Kedves Erika,
Sajnos én sem tudok [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra