Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Alapítvány könyvelése adományként


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

palotakönyvelő 2020-01-02 10:20:12

Tisztelt Szakértő!

Abban kérem szíves segítségét, hogy irodánk egy alapítvány könyvelését ingyenesen végzi. Abban egyeztünk meg, hogy részünkről ez adomány az alapítványnak.
A kérdésem az, hogy ezt hogyan "papírozzuk" le?
Adjanak erről egy igazolást? Mi szerepeljen rajta? Számszerűsíteni kell ezt?

Köszönettel:
Kovács Nikoletta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-02 16:42:42

Kedves Nikoletta,
Tanácsom szerint inkább egy jelképes díjért végezzék a könyvelést, mert akkor nem kell vesződniük az ingyenességből adódó esetleges tao illetve áfa korrekciókkal. Ingyenesség esetén számszerűsíteni kellene a munka önköltségi árát, melyet számvitelileg el kellene különíteni, igazolást kellene a kedvezményzettnek kiállítani a támogatás piaci értékéről, mely után áfa fizetési kötelezettség is keletkezhet (kivéve, ha közcélú szervezetről van szó). Szóval egyszerűbb, ha nem ingyenes...
papattila

Szakértői hozzászólás

Johanna 2020-09-21 21:45:20

Egy kérdés még ezzel kapcsolatban:Ha az alapítvány szabályosan regisztrált , mint önkénteseket foglalkoztató szervezet, akkor egy önkéntes könyvelő nyilván dolgozhat ingyen? Gondolom ennek az a feltétele, hogy a könyvelő program az alapítvány tulajdonában legyen.
Köszönettel: Johanna

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-22 09:16:42

Kedves Johanna,
Igen, dolgozhat ingyen és szerintem az sem feltétel, hogy a szoftver az alapítvány tulajdona legyen, elegendő, ha a jogszerű használatában van.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra