Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Albérlet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2020-07-11 15:37:31

Debreceni székhelyű cég budapesti céggel köt szerződét munkavégzésre. A debreceni cég alkalmazottja / a tulaj és ügyvezető lánya/ végezné a munkát budapesten. Albérletet venne ki a cég, ahol az alkalmazott lakna. Jól tubom, hogy 2019.01.01-től ez már nem lehet adómentes, bérként adózna?
Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-12 09:12:26

Kedves Márti,
Ismereteim szerint ez az Szja tv. 7.§ (1)q) alapján adómentes lehet. A hivatali, üzleti utazás fogalmát a törvény 3.§ 10.pontja tartalmazza, ha ennek megfelel, akkor alkalmazható az adómentességi szabály. Érdemes megemlíteni, hogy a munkaszerződés módosítása nélkül 44 napot lehet a munkavállalót a "kiküldetésben" tartani. Fontos, hogy mindvégig figyelemmel kell lenni az Art. 1.§-ában foglalt rendeltetésszerű joggyakorlás követelményére, azaz valóban a kérdésbeli munkavégzés legyen az albérlet egyedüli rendeltetése.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra