Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Állatorvos járulékfizetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Valéria13 2020-05-06 16:47:24

Az állatorvos olyan egyéni vállalkozó, aki nincs az EV nyilvántartásban. Úgy adózik, mint az EV, de mégsem az. Kiment viszont Ausztriába dolgozni, félig tanuló, félig dolgozó, 30 órában dolgozik. Ebben az esetben kell-e itthon járulékot fizetnie?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-07 05:18:51

Bár erről nincs adat a kérdésben, de vélhetően munkaviszonyban dolgozik Ausztriában (a munkaórából feltételezem), így a biztosítása áthelyeződik oda. A közösségi TB rendelet alapján egyidejűleg csak 1 tagállamban lehet biztosított valaki, következésképp Mo-on nem keletkezik járulékfizetési kötelezettsége. Megjegyzendő azonban, hogy az esetlegesen Mo-on szerzett jövedelmei után Ausztriában kell járulékot fizetni, amennyiben ezek járulékalapot képeznek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra