Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

AM EV - pénzforgalmi bankszámla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ekrisztinae 2020-01-20 11:52:49

Tisztelt Szakértő!
Azzal tisztában vagyunk, hogy mikor kötelező a pénzforgalmi bankszámla nyitása. De köteles-e a pénzforgalmi bankszámláját használni az az alanyi mentes KATA-s egyéni vállalkozó, aki nem kötelezett, de mégis nyitott pénzforgalmi számlát? Van magánszámlája is, eddig csak azt használta, de adódott egy vállalkozási hitel lehetőség, ami miatt pénzforgalmit is nyitott egy másik banknál. A NAV a törzs listáról le is vette a magánszámlát, és a pénzforgalmit tüntette csak fel. A vállalkozó szeretné mindkettő számlát használni. Megteheti? Vagy lehetséges, hogy ebben az esetben, hiába nem volt kötelezett pénzforgalmi bankszámla nyitására, mivel nyitott egyet, azt köteles használni?! (Milyen jogszabály hely adhat ezzel kapcsolatosan iránymutatást?) Segítő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-20 16:17:18

Olvasatomban az adójogviszonyban az Art.114.§ (1)-e határozza meg a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezettek körét, ebbe pedig az alanyi mentes egyéni vállalkozó nem számít bele, akkor sem, ha önszorgalomból nyit egy pénzforgalmi számlát. Álláspontom szerint szabályosan használhatja a pénzforgalmi számlája mellett a lafo-ját is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra