Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Apuka GYEDen


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2020-02-20 09:19:56

Kedves Attila!

Kérdésem az lenne, hogy ha édesapa ténylegesen elmegy GYED-re a munkahelyéről (jelen esetben a rendőrség állományából), de a GYED mellett el tud helyezkedni más cégnél számára kedvezőbb időbeosztásban mint a rendőrségnél lenne, úgy ezt megteheti-e? Tiltja-e jogszabály, hogy amennyiben a főállásában nem tudja vállalni a munkát GYED mellett, úgy máshol ezt megteheti-e?

Köszönöm,
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-20 17:51:43

Kedves Erika,
Sajnos nem vagyok jártas a rendőrök jogviszonyát szabályozó törvényben, de a mögöttes jogszabályként alkalmazandó Mt-ben nincs erre vonatkozó konkrét tiltó rendelkezés, hacsak az az általános alapelv (6.§) nem, hogy ha igényt tartanának a munkájára a rendőrségen is, akkor nem tekinthető együttműködő magatartásnak, ha a fizetés nélküli szabadsága alatt elmegy máshová dolgozni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra