Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Áramszünet esetén pénztárgép


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Fekete Antalné 2020-07-28 17:06:28

Tisztelt Attila!
Kérdésem hogy most 2020 július 1-től kezdődően mi a teendő
1. a pénztárgép (áramszünet, meghibásodás) nem működik? Nyugtát állítanak ki az üzletben! A nyugtákat utólag be kell ütni a pénztárgépbe. De mi lesz a napi jelentéssel, a nyugtákat be kell-e a megadott határidőn belül küldeni a NAV-nak, vagy majd amikor működik a pénztárgép akkor megy a jelentés
2. Kézi számlát ha kiállitanak akkor azt be kell küldeni a NAV-nak? Számlázó program ugye azonnal továbbitja a NAV felé, de mi legyen a kézi számlával? Véleményem szerint ne állítson ki kézi számlát csak számlázó programon keresztül menjen a számlázás?!
Fekete Gizus

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-29 14:27:49

Kedves Gizus,
1. Az áramszünetet követően a kézi nyugtákat áfa kulcsonként, napi bontásban összesítve kell beütni a pénztárgépbe, amely ekkor fogja az adatszolgáltatást elvégezni.
2. A 07.01.-től adóalanynak kiállított kézi számlákat 4/1 napon belül jelenteni kell az online felületen. Számlázó program esetén ez automatikus, nincs külön teendő. Általában véve valóban észszerűbb a gépi számlázás, de bizonyos élethelyzetekben a kézi jelentés lehet a praktikusabb.
papattila

Szakértői hozzászólás

Fekete Antalné 2020-07-30 07:44:09

Kedves Attila!
Köszönöm szépen!
Gizus

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra