Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Áru visszavétel-csomagolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csicsinke 2019-04-15 19:07:44

Kedves Pap Attila!
Szeretnék tanácsot , segítséget kérni számlázással kapcsolatosan. Adott egy terméket értékesítő cég ! Elad egy terméket csomagolással együtt,megtörténik a számlázás. Majd az ügyfél úgy dönt, vagy nem jó az áru, hogy vissza hozza és kéri a pénzt érte. A számla sztornózásra kerül, viszont nem megfelelően kezelte a csomagolást az ügyfél , így ezért nem teljes árat kap vissza. Kérdésem , hogyan lenne szabályos a visszavétel? A sztornó számlán feltüntetve , akár értékcsökkenésként a plusz tételt vagy külön tételként ?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget !

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-16 05:32:54

A számlát mindenképp érvényteleníteni szükséges, mivel a vevő eláll a vételtől (és ezt jogszerűen teszi, mivel Önök is jóváhagyják). Ugyanakkor mivel a termék csomagolásában kár keletkezett a vevő hibájából, ezért Önök kártérítésre jogosultak. A kártérítés nem áfa-ügylet, nem számlázandó, elegendő egy számviteli bizonylat a pénz átvételéről (jelen esetben gyakorlatilag a pénz visszatartásáról van szó). Ugyanakkor semmi nem tiltja, hogy az érvénytelenítő számlán egy közlemény rovatban a visszatartás ténye és oka feltüntetésre kerüljön (de hangsúlyozottan nem áfa alap módosító tételként).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra