Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Árufuvarozás feltétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2021-10-02 20:29:52

Kedves Attila!

A következőkben kérném a segítségét: Adott egy egyéni vállalkozó, aki árufuvarozási tevékenységet kíván folytatni. Ennek egyik feltétele, hogy igazolja megfelelő pénzügyi helyzetét könyvvizsgálói társaság nyilatkozatával, vagy vagyoni biztosíték igazolásával. Jól gondolom, hogy ez csak társaságok esetében értendő, egyéni vállalkozásban nem?

Köszönöm

Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-03 16:02:09

Kedves Erika,
Sajnos nem jól gondolja: a korm.rendelet "gazdálkodó szervezetet" említ, melyre az anyagi jogszabály nem ad külön fogalmi meghatározást, így azon a Pp. 7.§-ában rögzített fogalmat kell érteni, azaz az egyéni válallkozót is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra