Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Átalányadózó EV Kft-ben ügyvezető


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

harsona 2023-01-25 11:59:53

Tisztelt Szakértő!
Adott egy főállású átalányadózó egyéni vállalkozó, aki 2023.02.01-től egy Kft-ben ügyvezetője is lenne. Az elképzelés szerint az ügyvezetőséget megbízásban látja el; fizetést, juttatást nem vesz fel, járulékot nem fizet a cégben, viszont a cég tevékenységében személyesen is közreműködik, a cég tulajdonosai a testvére és sógora.
Kérdésünk, hogy rendben van ez így, lehet ingyenes megbízási szerződést kötni a cég tevékenységét illetően is, vagy kötelező lenne megbízási díjat számfejteni a részére?
Az elképzelés az lenne, hogy továbbra is megmarad a főállású átalányadózó egyéni vállalkozása és mellette lenne ez a nulla forintos megbízási szerződése.
Ha ez így működhet, akkor a T1041-sen be kell őt jelenteni 1202-es megbízási jogviszony kóddal vagy 1210-es választott tisztségviselő kóddal, vagy nem kell bejelenteni, mert nem minősül biztosítottnak?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Krisztina

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-25 19:57:00

Kedves Krisztina,
Nincs jogszabályi akadálya és nem kell bejelenteni a Kft-be, mivel nem jön létre biztosítási jogviszonya.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra