Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Bankban maradt pénz


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2022-01-17 20:03:48

Kedves Attila! Egysz. végelszámolásnál, még a NAV-tól a folyószámlán, biztosítóban, bérelt ingatlan után ami maradt azt a cégvezető lakcímére kértem a 17-es nyomtatványon. Közben a Cégbíróság megszüntette a céget, tehát adószám nincs,de a bankban maradt valami összeg, mert oda utalta pld. a biztosító. A bankot szeretné megszüntetni a cégvezető, az onnan kivett összeg után milyen járulék és milyen címen vehető ki? Kérem szíves segítségét. 53-s bevalláson kell szerepeltetni? Kérem szépen szíves válaszát. Köszönettel Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-18 14:41:47

Kedves Gabi,
A követelésnek a vagyonfelosztási javaslatban is szerepelnie kell(ene), mivel a bank jogszerűen csak annak a volt tulajdonosnak fizetheti ki, aki jogosultként ott szerepel. Hogy kellett-e ez után az összeg után szja-t, szocho-t fizetni vállalkozásból kivont jövedelem címén (Szja tv. 68.§), az attól függ, hogy az adózott pénzből származó alapítói vagyon felett maradt-e adózatlan saját tőkéje a megszűnő cégnek.
pattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra