Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Be nem fizetett tőke


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2019-11-22 09:22:09

Tisztelt Szerkesztőség! Adott cég mérlegében szerepel több éve 1,5 M Ft be nem fizetett tőke. A jegyzett tőke 3 M Ft, eredménytartalékkal a saját tőke meghaladja a 3 M Ft-ot. Kérdésem, hogy befizetheti-e a cég a pénztárba a jegyzett, de be nem fizetett tőkét? Ha az a döntés születik, hogy eredménytartalék terhére emelik meg a tőkét és nem befizetik azt, szükséges társasági szerződésben rögzíteni a döntést, vagy elég egy taggyűlési határozat és bejelentés a NAV felé?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-23 16:01:40

Igen, befizetheti a tulajdonos a pénztárba. Az eredménytartalékból történő tőkeemelést minden esetben társasági szerződés módosításnak kell kísérnie és csak a cégbíróságon keresztül jelenthető be (ugyanakkor a követő év január 31.-ig adatszolgáltatni kell a NAV részére K71).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra