Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Be nem fizetett tőke határidő?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2019-11-27 08:37:40

Tisztelt Szakértő, A jegyzett, de be nem fizetett tőke befizetésére van határidő? 2016-ban volt tőkeemelés a kötelező minimum mértékére, azóta a be nem fizetett résszel csökkentetten is eléri a saját tőke a jegyzett tőke értékét. Köszönöm a segítségét.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-28 15:33:30

A hatályos polgári jogban nincs előírás a jegyzett tőke befizetésének maximális határidejére vonatkozóan, csupán annyit ír elő, hogy addig nem lehet osztalékot fizetni, amíg a törzstőke feltöltésre nem került (akár befizetésből, akár az eredménytartalékból). Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy ha a társasági szerződésben rendelkeztek a befizetés végső időpontjáról, akkor azt illik betartani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra