Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Bérbeadás és bejelentés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

toka17 2019-05-21 10:34:43

Tisztelt Szakértő úr!
Egy kft. tulajdonában több ingatlan van, amelyeket bérbeadással hasznosít. Be kell-e jelenteni a NAV felé ezeket, mint TELEPHELY? Ha igen, akkor társasház esetén albetétenként? Nincs ellentmondás, ha ugyanazt a helyiséget a bérlő is bejelenti telephelyként?
Köszönöm segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-23 15:51:20

Az Art.szerint minden olyan helyet be kell jelenteni, ahol adóköteles tevékenységet folytatnak. A bejelentési kötelezettség szempontjából érdektelen, hogy az adott ingatlant esetleg többen is telephelyként jelölik meg. A kérdésbeli ingatlan bérbeadás tipikusan ilyennek minősül, bejelentés-köteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra