Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Bérelt ingatlanon végzett beruházás áfája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2021-06-18 12:04:47

Kedves Attila !
Bérelt ingatlanon végzett beruházás áfája ebben az esetben levonható-e? A szerződés határozott időre ( 10 évre ) szól, a szerződésben azt határozták meg, hogy a bérlő saját költségén végzi el a felújítást.( nincs tovább számlázás ) Étterem felújításról van szó, áfás tevékenységhez használják az ingatlant, nem minősül lakóingatlannak. Köszönöm segítségét. Üdv. P. Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-18 14:57:00

Kedves Edit,
Igen, levonásba helyezhető. Azonban a bérleti jogviszony lejártakor az ingyenes átadás miatt áfa fizetési kötelezettség keletkezik, alapja a szolgáltatás (mert hogy szolgáltatásként adózik, hiszen az ingatlant nem adhatja át, mivel az a bérbeadó tulajdona) bekerülési értéke (Áfa tv. 69.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra