Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Bérpótlék,túlóra?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

dataconfess 2013-11-11 14:54:07

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget az ügyben, hogy egy lottózót üzemeltető egyéni vállalkozónak egy alkalmazottja van (családtag), ő heti 40 órában van lejelentve, de hétfőtől-szombatig dolgozik, azaz h-p 8 óra szombatonként 5 óra. A szombati munkavégzésekre akkor most minden esetben túlórát kell elszámolni 50 % pótlékkal? vagy van e valamiféle más megoldás erre?(mert ugye a túlóra is max.va van..?)
Egyébként maga a vállalkozó nem dolgozhat mert nincs meg a tevékenységhez a bizonyítványa, foglalkoztatni mást még sajnos nem tudnak.
Előre is köszönöm a válaszokat!:)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2013-11-11 16:44:34

Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy ellentétes az MT. előírásaival. Ugyanis tiltott a rendkívüli munkavégzés "betervezése" a munkaidő beosztás elkészítésekor. A rendkívüli munkavégzés- mint ahogy a nevében is benne van- előre nem látható, különleges alkalmakkor rendelhető el.
Egyébiránt a rendkívüli munkavégzésnek valóban van felső korlátja, valamint a pihenőnapon végzett túlmunka 100%-os bérpótlékkal jár, azaz ezen a napon a munkavállaló 200%-os bérért dolgozik.
papati

Szakértői hozzászólás

dataconfess 2013-11-12 14:23:17

Hát igen..valahogy én is így gondolom, hogy ezt így egyedül egy alkalmazottal nem lehet megoldani..jól.
köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

45533 2013-11-27 13:32:13

Tisztelt Cím!

Szeretném megkérdezni, hogy vasárnapi egyszerűsített munkavállalásnál mennyi az a minimális bér, amit fizetni kell kötelezően, ha egyáltalán fizetni kell alkalmi munkavállalónál ezt? Köszönöm.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra