Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Bértartás ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

raab 2023-11-21 09:02:00

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi kérdésben kérném a segítségüket.
Kezdő egyéni vállalkozó lovak bértartásával szeretne foglalkozni bérelt lovardában (a bérleti díjról áfás számlát kap). Kérdésem 2 részből áll:
1. Abban az esetben, ha csak a box-ok bérleti díját számlázza ki a vevők felé (ingatlan bérbe adást jelentem a T101E nyomtatványon), számlázhatom-e mentesen? (ÁFA tv. 86. § l., pont).
Illetve amennyiben a T101E nyomtatványon választom az áfássá tételt (és 27% áfával számlázom a bérleti díjat), azt év közben bármikor megtehetem, és abban az esetben a költségként elszámolt számlák áfa tartalmát levonhatom?

2. Abban az esetben, ha a lovak ellátását, tisztán tartását is vállalja a lovarda, így a szolgáltatásomat már áfásan fogom számlázni. De az általam kiállított számlán bontani fogom a két tevékenységet? (bérleti díj áfa mentesen, a lovak gondozásának szolgáltatása 27% áfával növelten kerül kiszámlázásra?
Válaszát köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-11-21 10:42:49

Kedves Kérdező,
1. Igen, ha nem él a 88.§-ban foglalt lehetőséggel, akkor az ingatlan bérbeadása tárgyi mentes tevékenység. Az adókötelessé tételt a tevékenység tényleges megkezdése előtt kell bejelenteni, vagy [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra