Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Beruházás, felújítás, vagy karbantartás?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tamasinet 2020-09-15 07:10:17

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy már meglévő ingatlanon nyílászárókat és tetőt cseréltek. Ez a gazdasági esemény karbantartásnak vagy felújításnak, esetleg beruházásnak minősül?
Köszönöm a segítséget,
üdv.: Móni

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-16 04:54:39

Kedves Móni,
A "felújítás", "karbantartás" fogalmát a Szt. 3.§ (4)8-9.pontjai tartalmazzák. Ha a 8.pontban található korszerűsítésnek megfelelnek az említett munkálatok, akkor felújításnak minősülnek, egyéb esetben karbantartás lesz (fontos, hogy külön-külön kell a minősítést elvégezni). Az ablakok esetében ez akkor valósul meg, ha pl. az eddigi korszerűtlen, ezeréves fa ablakokat szigetelt, hővédős fa illetve műanyag ablakokra cserélik. A tető csere esetében akkor lesz pl. felújítás, ha az eddigi mindig beázós lapos tetőt cserepes sátor tetőre cserélik. Azaz nem az érték lesz meghatározó, hanem hogy korszerűbb legyen, a használhatósága, a gazdaságossága növekedjen.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra