Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Beszámoló beadása elhunyt tag esetén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

35675 2021-03-08 19:12:35

Kedves Attila
Sok kérdést találtam az önadózó kérdések között elhunyt taggal, ügyvezetővel kapcsolatba, a jelenlegi kérdésemre egyik sem adta meg a választ.
A kérdésem az lenne, hogy a 2020 évi beszámolót hogyan lehet közzétenni ha az egyik tag elhunyt.
A beszámoló készen van, tárgyalásra és aláírásra várt, amikor is az egyik tag elhunyt. A Kft-ben 5 magánszemély volt a tag.
Jelenleg a társaság veszteséges, de a saját tőkéje többszöröse a jegyzett tőkének.
Emiatt új beszámolót kell készíteni, vagy a jelenlegit kell beadni? A kiegészítő mellékletben ki kell mutatni, a saját tőke változását, ha az örökös kéri a saját tőkén felüli részt, aki jelen esetben az ügyvezető lesz?
Köszönettel Margit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-03-09 15:05:40

Kedves Margit,
A beszámolót a mindenkori tulajdonosoknak (ha van már végzéssel megállapított örökös, akkor őt kell tulajdonosnak tekinteni) kell egyszerű többséggel elfogadni. Ha a "saját tőkén felüli rész kikérése" osztalékfizetést jelent, akkor a beszámoló elfogadásakor erről is dönteni kell. Ha mindez szabályszerűen megtörtént, akkor lehet a beszámolót közzétenni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra