Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Bizományosi értékesítés katásként


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

universalstudio 2020-10-16 13:34:00

Tisztelt Szakértő!
A következő kérdéssel fordulok önhöz: Van egy katás egyéni vállalkozó, aki bizományos értékesítést szeretne, a vevőt összehozza az eladóval és ő csak jutalékot számláz az eladó részére. Ilyenkor feltétel, hogy adásvételkor az eladó és a vevő is jelen legyen, az eladót az egyéni vállalkozó nem képviselheti? Ebben az esetben az ügynöki jutalék lesz a katás bevétel? A másik kérdésem, hogy EU-s állampolgár (magánszemély) bízza meg, hogy az ő autóját értékesítse, viszont így a vállalkozó magyarországi telephelyére kerülne, ahol a vevők meg tudják nézni és aztán meg tudják venni. De a vállalkozó itt is csak közvetítői szerepet töltene be. Számlázásnál itt is az ügynöki jutalékot számlázza eladó felé? Köszönöm Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-17 12:29:51

Kedves Szilvia,
Ez nem bizományosi értékesítés, hanem ügynöki. Igen, csak a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra