Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Biztosítói avulás elszámolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bésb 2020-05-28 10:35:59

Tisztelt Szakértő!
Autószereléssel foglalkozó cég cascóval rendelkező gépjármű javítására a biztosítónak árajánlatot küld, melyet a biztosító elfogad. A gépjármű javításáról a cég kiállítja az árajánlat szerint számlát, a biztosító a pénzügyi rendezésnél az önrész levonása mellett avulás címén további összeget is levon.
Kérdésem, hogy az avulást miként tudom elszámolni, milyen bizonylat lesz alapja, hogy a kiállított számla pénzügyi rendezettsége megvalósuljon?
Köszönettel: Besenyeiné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-28 10:40:53

Kedves Besenyiné,
A javító cég mindenképp a munkadíjáról állítja ki a számláját, melyet egyrészről a biztosító, másrészről az autó tulajdonosa fizet ki. Amit avulás címén nem térít a biztosító (ugyanez igaz az önrészre), azt az autó tulajdonosának, azaz a vevőnek kell kifizetnie. A vevőnél a szállítón maradó összeget a biztosító kártérítésével kell összevezetni (kompenzálni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra