Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

BT BELTAG MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

EvaMaria 2020-06-29 11:45:35

Tisztelt Papp Attila !
Bt beltagja ügyvezető és főfoglalkozásban autószerelő volt eddig tagi jogviszonyban.Júlus 1-től az autószerelést is és az ügyvezetést is /együtt/4 órás munkaviszonyban szeretné ellátni.Biztosított marad az új TB törvény szerint a havi 105.300 ft munkabér alapján ?A nyugdíjba számító idő 50 % lesz változatlanul ,gondolom.
A bt kültagja szintén ügyvezető,nyugdíjasként-nők 40-el.Tagi jogviszonyban munkát végez,de nem vesz ki jövedelmet,eddig az eü.szolg.járulékot fizette.Július 1-től kötelezett-e tagi jogviszonyában munkavégzése mellett/saját boltban eladó/ jövedelmet kivenni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-30 05:26:29

1. Igen, biztosított marad. A szolgálati idejét úgy kell arányosítani, ahogy a tényleges munkabére aránylik az adott időszak garantált béréhez. A jogosultsági ideje azonban változatlan marad, csak a nyugdíj összegét meghatározó szolgálati idő csökken.
2. Ezek után sem lesz kötelezett tényleges jövedelmet felvenni a munkájáért, de nem kell eü.szolg.járulékot fizetnie.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra