Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Bt beltag végelszámolás alatt


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szikoramark 2022-09-22 14:06:03

Kedves Attila,
Régi KATA-s Bt, egyszerűsített végelszámolás alá került. A Bt beltagja a végelszámoló, máshol nincs jogviszonya Magyarországon. Az ügyvezető Kanadába kiköltözött onnan végzi a tevékenységét. Kanadában rendelkezik biztosítási jogviszonnyal, Magyarországon más jogviszonya nincs mint a Bt.
Kérdésem: A minimum járulékfizetés alól tud-e úgy mentesülni (azzal, hogy neki Kanadában van jogviszonya + ha bejelenti a küldöldre költözését), ha valamilyen igazolást ad a kanadai jogviszonyáról?
Ha nem, mivel a Bt. végelszámolása, nagyon kis időt vesz igénybe munkaviszonyban is elláthatja ezt a feladatot, de ez esetben a minimum járulékfizetési szabályokat kell alkalmazni?

Köszönöm szépen
Szikora Márk

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-22 17:09:12

Kedves Márk,
A két ország közt van hatályos tb egyezmény. Ennek alapján Magyarországon mentesül a járulékfizetés alól. Fontos, hogy kiköltözés miatt a TAJ kártyáját inaktiváltatnia kell. A mentességhez a külföldi biztosító igazolására van szükség.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra