Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Bt tagjai Katásként


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szekeres 2019-12-18 14:43:06

Tisztelt Szakértő,
Alábbiakban kérném a segítséget, a betéti társaság Katás vállalkozói formát választ a bt-ben egy beltag és 3 kültag van. A társasági szerződés nem rendelkezik a bt-ben a kültagok munkavégzésről (nem kötelezi). A bt tevékenységéről Katás számlát állít ki amit a bt beltagja végez, emelet a bt kültagjai is szeretnének munkát végezni amiről a bt Katás számlát fog kiállítani. A bt kültagjai főállásban 36 órás munkaviszonyban állnak más társaságnál. Kérdésem a következő a bt beltagja után megfizetjük 25000 Ft-ot, mert a bt beltagja is főállású munkaviszonyban áll máshol, a kültagok esetében is kell-e fizetni külön-külön 25000 Ft-ot mivel ők is dolgoznak a bt-ben és a bt nevében állítanak ki számlát? Ebben az esetben elég-e a 25000 Ft megfizetni és nem kell munkaviszonynak tekinteni a bt-ben végzett munkát, mivel van 36 órás főállásuk?

Üdvözlettel
Sándor

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-19 11:25:51

Kedves Sándor,
Úgy rendelkezik a Katv, hogy minden olyan tagot katásként be kell jelenteni, aki munkát végez a Bt-ben és ezt nem munkaviszonyban teszi (a jogviszonyt a felek szabadon határozzák meg). Mivel minden tag rendelkezik máshol 36 órát elérő munkaviszonnyal, ezért katásként valóban nem vállnak főállásúvá, azaz a havi tételes adójuk 25eFt lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra