Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Büntetések továbbszámlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

HunlandTrans 2021-10-12 20:43:54

Tisztelt Szakértő
Vállalkozásunk, a munkávallalók által használt vállalati gépjárművel elkövetett szabálysértés kapcsán arra a döntésre jutott, hogy ezeket a tételeket a munkavállalókkal meg szeretné téríteni.
Helyesen jár - e el a vállalkozás, ha a hatóságtól megkapott, határozatban megállapított büntetést az egyéb ráfordítások között tartja nyilván és a munkavállaló által befizetett összeget pedig a 96-os egyéb bevételek között. Helyesen járunk - e el, ha erről az összegről számlát nem állít ki a vállalkozás a munkávallaló felé?
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-13 07:24:02

Én személy jellegű egyéb kiadásként tartanám indokoltnak a bejövő büntetés elszámolását, a bevételi oldallal egyetértek. Mivel nem nyújt semmilyen áfa tárgyi hatálya alá tartozó ügyletet a vállalkozás a büntetés továbbhárítása során, így szerintem sem kell/nem lehet róla számlát kiállítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra