Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Cég térítés nélkül kapott részvénye


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sziporka27 2022-09-30 12:40:06

Tisztelt Szakértő!
Egy Kft. esetében felmerült, hogy egy üzleti tranzakció részeként a cég kapna ajándékba egy tőzsdén nem jegyzett, amerikai cég részvényeit, ennek milyen adóvonzata lehet?
Ha jól gondolom, akkor bekerüléskor a T17-K97-re könyvelném, illetve ha a piaci értéke a részvénynek meghaladja a 150e HUF értéket, akkor illeték fizetési kötelezettségem is keletkezik, 18% az illeték tv 12§ alapján?
köszönöm a segítséget

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-30 14:39:37

Igen, jól gondolja, annyi kiegészítéssel, hogy a pénzügyi bevételt el kell határolni, amíg ezzel kapcsolatban költség/ráfordítás nem keletkezik (T97-K483). Egy cég esetében nem tartom életszerűnek, hogy ne keletkezzen az ajándékozásról okirat, így 150eFt alatt is keletkezik ajándékozási illetékfizetési kötelezettség.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra