Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Cégautó adó magánszemély esetében


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

selejo 2022-10-04 14:51:53

Egy vidéki székhelyen lévő vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője rendszeresen látogatja budapesti partnereit. A vállalkozásnak nincs személyautója, ezért a magánszemély tulajdonos (és egyben az ügyvezető is) a saját gépkocsijával teszi meg hetente ezt az utat. Kiküldetési rendelvény alapján a megtett kilométereket a NAV által meghatározott üzemanyag normával, és a maximum adható 15Ft/km költségátalányt kifizetheti a pénztárból, vagy átutalja a bankszámlájára. Ha a jogszabályban előírtak alapján rendelkezik kiküldetési utalvánnyal a magánszemély tulajdonában lévő személygépkocsija után mentesül a cégautó adó megfizetése alól? a kft-nek szerepeltetni kell a havonta kifizetett költséget a 08-as bevallásban?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-10-04 20:42:58

- Igen, mentesül.
- Nem kell szerepeltetnie, mivel csak az adómentes összegig fizet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra