Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Cégautóadó kötelezettség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szenderakne 2022-01-20 18:08:24

Tisztelt Pap Attila!

Szeretném a segítségét kérni cégautóadó fizetési kötelezettséggel kapcsolatban.
Van egy egyesület, amely 2018-ban vásárolt egy gépjárművet, amelyet üzembenntartásra átadott egy másik egyesületnek, ahol megkülönböztető jelzéssel volt ellátva. Majd 2019. június 4-én visszavonásra került az üzembenntartás és visszakerült a tulajdonos egyesülethez, ahol megkülönböztető jelzés használatára nem jogosult.

Sajnos részemre az üzembenntartatás visszavonása dokumentum nem jutott el és most derült ki, hogy ez a gépjármű már nem rendelkezik megkülönböztető jelzéssel sem, miután visszakerült a tulajdonos egyesülethez.

Szeretném a segítségét kérni, hogy jól gondolom-e, hogy megkülönböztető jelzés, amíg fent volt addig nem kellet fizetnie cégautóadót mentes volt, így amikor visszakerült 2019 júniusában, akkor 2019. júliustól már tulajdonos egyesületnek fizetnie kellett volna cégautóadót, mivel költség is került elszámolásra a könyvelésben (KGFB, écs, matrica)?

Amennyiben igen néztem a pótlékot is, de 1-1 időszak után 500 Ft alatti összegek jönnek ki a mai dátumig, ilyen esetben kell kerekíteni vagy 0 Ft pótlékkal beküldhetőek az önellenőrzések?

Előre is köszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-21 14:29:40

- Igen, jól gondolja, de érdektelen a költségelszámolás [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra