Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Cégértékelés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sziporka27 2022-11-24 12:05:14

Tisztelt Szakértő!
Olyanban szeretném a segítségét kérni, ha van egy Kft, ahol cégértékelés történik és ez a könyvelésbe is ki van mutatva a Tartalékok között, ha tulajdonrész van, ebből a cégből értékesítve másik Kft részére, akkor a cégértékelésnél kimutatott tartalék is módosulhat tulajdonosi megoszlás alapján vagy nem?
Illetve a tulajdonrész eladónál így is 100% tekintendő eladási árnak és nem lehet ezt megbontani cégérték és jegyzet tőke névérték közé?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-24 16:29:33

- A cégérték attól nem változik, hogy más lesz részben vagy egészben a tulajdonosa.
- Valóban nem lenne értelmezhető a megbontás.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra