Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Cégvezető munkaviszonyban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

trendzrt 2021-07-19 08:26:54

Egy kissebb építőipari Zrt-nél munkaviszonyban lévő kolegánkat előléptették cégvezetővé, aláírái címpéldánnyal rendelkezik.szerződéseket írhat alá. A szerződése általános munkaszerződés, nem a vezetői szerződés. Vonatkozik-e rá ettől függetlenül a nagyobb felelősséggel járó jogviszony a társasági szerződésből kifolyólag, vagy neki így már a vezetői szerződést kell elkészíteni, nem a sima általános szerződést? köszönöm válaszát

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-19 19:01:24

A cégvezető a munkáltató vezetője közvetlen irányítása alatt áll, így függetlenül a munkabérének nagyságától, vezető állású munkavállalónak minősül (Mt. 208.§ (1)). Következésképp az ennek megfelelő munkaszerződés aláírása indokolt/szükséges. Megjegyzendő, hogy ennek hiányában is vonatkoznak rá az Mt. különös (az általánoshoz képest kedvezőtlenebb) szabályai (208-211.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra