Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2020-02-16 18:39:15

Kedves Attila!

Egy családban 3 gyermek él, egy ikerpár akik tavaly februárban töltötték a 20. életévüket, illetve egy 14 éves gyermek. A 20 éves gyermekek okj képzés keretében tanulnak jelenleg is, nappali képzésen. Kérdésem az hogy ők beleszámítanak-e a családi kedvezmény alapjának megállapításánál létszámilag, Családi pótlék szempontjából tavaly májusig vették őket figyelembe.

Köszönettel: Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-17 15:42:00

Kedves Erika,
Sajnos nem számítanak bele, amit az a tény is megerősít, hogy a családi pótléknál sem számítanak bele a szorzó létszámba.
papattila

Szakértői hozzászólás

abarmax 2020-02-20 05:58:32

Kedves Attila!

Kérdésemet még annyiban kiegészíteném, hogy ez alól akkor sincs kivétel, ha a 20 éves gyermekek közoktatási intézményben folytatják az okj-s tanulmányaikat?

Köszönöm

Erika

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-20 16:39:47

Kedves Erika,
Elméletileg lehetne, de abból a feltevésből indultam ki, hogy a családi pótléknál sem veszik őket figyelembe. Ha pedig nem számítanak bele a létszámba a családi pótléknál, akkor az adókedvezménynél sem lehet őket figyelembe venni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra