Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Családi gazdaság- adószám


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

CSCS53 2019-09-25 08:15:42

Tisztelt Szakértő !
Családi gazdaságnak 4 tagja van.Csak egyik tagnak van adószáma (alanyi mentes). Másik 3 tag csak bejelentette a NAV-hoz, hogy őstermelőként családi gazdaság tagja.
Bevétele a gazdaságnak 48 millió alatt van. Jó ez így, nem kellene minden tagnak adószám? Változik a "helyzet" ha bevételük több lesz mint 48 millió?
Köszönöm válaszát CsCs

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-09-25 19:25:48

Kedves CsCs,
Családi gazdaság esetén ugyan a jogszabály csak a családi gazdálkodótól követeli meg az adószám meglétét, de az alanyi mentesség 12 milliós keretösszegét áfa alanyonként kell figyelembe venni, azaz adószámonként. Azaz ha 48 millióig szeretnének alanyi mentesek maradni, akkor mind a négyüknek adószámot kell igényelni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra