Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Családi gazdaság biztosított tag bejelentése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

boller 2020-04-22 09:56:38

Tisztelt Cím !
Családi gazdaság tagjának a munkaviszonya megszünt, így őstermelőként vált biztosítottá. Ezt a tényt a T1041 nyomtatványon bejelentette. Egy cikk hívta fel a figyelmemet, hogy a 20T1041 nyomtatványon van egy új kódkocka, ha a bejelentő családi gazdaság nem adószámmal rendelkező tagja, azt be kell jelölni, és be kell írni a családi gazdálkodó adószámát is, mint munkáltató. Mivel ezt a bejelentéskor nem jelöltük be, felhívtam a NAV-ot kétszer, hogyan lehet javítani. Egyik azt mondta adjam be újra, beírva az adatokat.Másik azt mondta, hogy töröljem a bejelentést, majd a családi gazdálkodó adja be a bejelentést. Véleménye szerint mit kellene tenni, kinek kell a bejelentést elküldeni?
Köszönettel: Rókáné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-22 19:23:33

Kedves Rókáné,
Követve a nyomtatvány kitöltési útmutatóját, valóban a családi gazdaság vezetőjének adatait kell megadni munkáltatóként és jelölni, hogy családi gazdaság adószámmal nem rendelkező tagjának bejelentéséről van szó. A korábban helytelenül beadott bejelentést töröltetni szükséges.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra