Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2020-01-21 03:00:14

T. Önadózó!
Családi kedvezmény igénybevételével kapcsolatban kérnék tájékoztatást: a házastársak közül a férj tavaly augusztusban elhunyt. Eddig az időpontig ő vette igénybe a családi kedvezményt (a munkáltató által kiadott jövedelem igazoláson így szerepel). A feleség a fennmaradó hónapokra igénybe szeretné venni a kedvezményt. A kérdés, hogy fel kell-e tüntetni a feleség bevallásában a 23. sorban a más jogosult által igénybe vett soron a kedvezményt, valamint a 03. lapon fe kell-e tüntetni a volt férj adóazonosítóját, nevét, valamint a közös érvényesítés tényét? Köszönöm a válaszát, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-21 16:06:05

Kedves Magdi,
Igen, mindent úgy kell elkészíteni, mintha az elhunyt férj is beadná a bevallását (gyakorlatilag be is nyújtja, csak nem ő, hanem helyette a NAV).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra