Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2020-01-28 13:56:15

Kedves Attila!

Egy együtt élő pár esetén az anyának van két gyermeke, az apának pedig van egy gyermeke az előző kapcsolatából,mind kiskorúak, és van papírjuk az élettársi kapcsolatról, együtt nevelik a három gyereket egy háztartásban, három gyermekre járó családi kedvezményt kell figyelembe venni alapként, vagy szét kell választani az egy illetve a két gyermekre járó családi kedvezményt?

Köszönettel: Binszkiné Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-28 16:30:15

Kedves Erika,
Ha csupán együtt élnének, már elegendő lenne ahhoz, hogy év végén a 3 gyermekre megosszák a kedvezményt. A kérdésbeli esetben azonban bejegyzett élettársak is (azaz családi pótlékra jogosultak mindketten mind három gyermek vonatkozásában a Cst. szerint), ezért már év közben is jogosultak a kedvezmény közös érvényesítésére.
papattila

Szakértői hozzászólás

abarmax 2020-01-29 11:57:16

Kedves Attila!

Köszönöm válaszát, lehet hogy nem jól fogalmaztam meg a kérdésem. Én nem a megosztásra vagy a közös érvényesítésre gondolta, hanem arra hogy lehet e úgy számítani az alapot mintha három közös gyermek lenne? Azaz, hogy keretösszegként a 220.000/gyermeket vegyék figyelembe vagy az anya a 133 330-as az apa pedig a 66 670 -as keretet vegye figyelembe.

Köszönöm

Erika

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-29 19:01:27

Kedves Erika,
Én pont erről írtam, csak láthatóan nem fogalmaztam érthetően: igen, mindketten 3 gyermek után jogosultak a kedvezményre, akár év közben, akár év végén.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra