Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény 2019


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kontirvill 2020-03-31 09:28:04

Tisztelt Szakértő!
Hogyan jár a családi kedvezmény 2019-ben az alábbi esetben: családi pótlékot anyuka kapja. 01-04. hóra 2 eltartott után, 05-12. hóra 1 eltartott után, mivel a nagyobbik otthagyta a nappali iskolát. Csak szeptembertől jár újra esti iskolába szakmát tanulni. Igénybe veheti az anyuka a családi kedvezményt egész évre annak ellenére, hogy családi pótlékot nem kapott utána (hiszen a gyermeket eltartotta)? Csak most februártól kap ismét családi pótlékot a nagyobbik gyermek után is. Több éve egy lakcímen életvitelszerűen együtt lakó élettársak a szülők. Nagyobbik gyermeket anyuka hozta, a kisebbik közös. Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-31 19:16:59

1-4.hóra 2 kedvezményezett eltartott után, 5-8.hóra 1 kedvezményezett eltartott után, 9-12.hóra 1 kedvezményezett eltartott + 1 eltartott után (feltéve, ha a nagyobbik gyermeknek tanulói jogviszonya van; megjegyzendő, ezt a családi pótléknál is figyelembe lehetett volna venni). Az élettársak a bevallásaikban bármilyen arányban megoszthatják a kedvezményt.
papattila

Szakértői hozzászólás

kontirvill 2020-04-01 07:41:57

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra