Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény érvnyesítése utólag 2013 évre


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

konyvesi 2014-02-08 11:06:36

Az alábbi kérdésben szeretném a véleményüket kérni.
A munkavállalónál a munkáltató nem vette figyelembe a családi kedvezményt a 2013 évre egész évben. A munkavállaló kezében ott van a nyilatkozat.
Érvényesítheti-e a munkavállaló az Szja bevallásában saját maga (őnadózó) a családi kedvezményt egy összegben, vagy a munkáltatónak kellene korrigálni a 2013-s bevallásokat és visszafizetni a kedvezmény összegét a munkavállaló részére?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-02-08 12:58:54

Semmiképp ne nyaggassa a munkáltatót, jóllehet a munkáltató hibázott, amikor nem vette figyelembe a jogszerűen ledott munkavállalói nyilatkozatot. Sokkal egyszerűbb (és törvényes is, hiszen nincs kétszeres kedvezmény), ha az 53-as bevallásában kéri vissza (ja, és adja be minél hamarább, mert annál hamarább érkezik meg a jogos pénze -30nap-).
papati

Szakértői hozzászólás

konyvesi 2014-02-10 08:41:27

Köszönöm gyors válaszát.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra