Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

CSED,GYED,GYES


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nagyadri 2023-01-27 10:38:12

Kérem, szíveskedjenek leírni, hogy az alábbi ellátásokat (illetve idejére) hogy hívják másképp.Tudomásom szerint: CSED:szülési szabadság, GYED ideje alatt: Fizetés nélküli szabadság, GYES: ?
Illetve a GYED és GYES időszaka alatt: Ha a dolgozó GYES ideje alatt a gyermekkel otthon marad, akkor fizetés nélküli szabadságot kell igényelni a munkáltatótól? GYED alatt is lehetne dolgozni, de ha mégsem dolgozik, akkor erre az időszakra is kell fizetés nélküli szabadságot igényelnie a dolgozónak a munkáltatótól?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-29 18:52:41

- GYES: fizetés nélküli szabadság.
- GYED és GYES idejére fizetés nélküli szabadságot kell igényelni, kivéve, ha a dolgozó saját döntésén alapulva visszamegy dolgozni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra